Aloha chłopcy i dziewczęta!
To niesłychane! Nie dość, że publikuję wpis dzień po dniu, to jeszcze... mam dla Was drugi wpis związany ze słodkościami! Z okazji zbliżającej się Wielkanocy chcę bowiem podzielić się z Wami jeszcze jednym moim ulubionym przepisem. Tym razem coś dla fanów połączenia słodkiego kokosa z kwaśnymi malinami. Zastanawiacie się jak zrobić ciasto kokosowo-malinowe? Nie ma prostszego przepisu! Ciasto wychodzi zawsze, jest pyszne, ale nie słodkie, a kwasowość owoców sprawia, że ciasto to idealnie łączy się z kawą oraz winem! Dzięki kakao ten domowy wypiek ma nutkę czekoladowego smaku, dlatego zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Kolejnym atutem tego ciasta jest fakt, że robi się je naprawdę szybko. Na moim stole króluje więc zawsze, kiedy mam niezapowiedzianych wcześniej gości. Ze względu na to, że użyć do niego możecie zarówno świeżych, jak i mrożonych malin — to ciasto możecie zrobić o każdej porze roku! No czego chcieć więcej? Łapcie przepis i rozkoszujcie się tym cudownym smakiem!
2 Comments
Prezentuje się przepysznie
OdpowiedzUsuńAz mi slinka leci, chetnie je zrobie <3
OdpowiedzUsuńCieszę się, że tu jesteś! Będzie mi miło jeśli zostawisz po sobie ślad!
--------------------------------------------------------------------------------------------
⚠️KOMENTARZE ZAWIERAJĄCE LINKI, ADRESY BLOGA LUB REKLAMY NIE BĘDĄ AKCEPTOWANE!⚠️